HTML

Magyar Közélet

Drága Nemes és Nemzetes (és Vitézi) Magyar Közéletünk furcsaságai és "drámái" - enyhén cinikus és erősen kritikus tálalásban...Továbbá: gondolatok a tágabban vett létezésről...

Média-mánia

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.12.10. 15:20 Értelmező

Rács mögé az orvosokkal - fél(elmetes) "megoldás"

Mit nem talál ki a Pécsi Tudományegytem? Hát azt, hogy amelyik orvosunk rövid időn belül külföldre megy dolgozni, az részben vagy egészben fizessek ki a képzésének költségeit. Nehogy mán' mink itten a külfödnek termeljük a drága magyar orvosokat!

Szóval, a képzés 13 milla/fő, aki kimegy dolgozni, az fizesse ki ezt, vagy ebből valamennyit. Ezt törvénybe is iktatná a drága egyetem drága agytudora!

Mi ezzel a bajom? Az, hogy ez megint amolyan FÜLKEFORRADALMI "MEGOLDÁS"! Mint ahogy a nyugdíjrendszer esetében tette a kormány, azaz, hogy még mielőtt rendberakta volna az állami nyudíjalapot, már megpróbálja visszaterrorizálni oda az embereket, ez a pécsi jeles férfiú is hasonlóan gondolkodik.

MERT!! Ha azt mondanák: kezdő orvoskám, nesze neked nettó háromszázezer zseton, minimum és garantáltan és rendes munkakörülmények meg fejlődési lehetőség, meg miegymás - magyarán, ha megteremtenék az itthon maradás tisztes emberi feltételeit, akkor, de csak akkor követelhetnének vissza némi pénzt az azonnal külföldre távozó orvosoktól. Megjegyzem, ezen emberek zöme, az orvosokra gondolok, olyan körülmények között nem is akarna külföldre menni. Ezek zömmel hazafias érzelmű emberek, és szeretnének itt gyógyítani....ha ettől nem kéne lemondaniuk a huszonegyedik századi európai életnívóról.


Szóval, pécsi emberünknek nyilván nem tűnik fel, hogy amit javasol, AZ SZIMPLA ÓCSKA ZSAROLÁS. Nem adunk rendes pénzt, de ha kimény te rohadt kis hazaáruló, ha nem vagy hajlandó éhen dölgleni és leamortizálni magad értelmiségi létedre, vagy beállni az undorító hálapénz-mókuskerékbe, akkor majd megmutatjuk mi neked! Erővel itthon tartunk (de jó, hogy szögesdrótot már nem tudnak kifeszítene ezek Hegyeshalomnál. A k. életbe, ezekben még mindig él a rohadt kádárizmus...meg a sztálinizmus szelleme)!!

Akárcsak a nyugdíjak ügyében: ha nem jössz vissza tisztázatlan körülmények között az állami nyugdíjba, egy politikai "becsszó hozom"-ra, akkor jól elvesszük az állami nyugdíjadat.

Állami szintre emelkedett hát az állampolgárok megfélemlítése és zsarolása. Ezt már nem kell feltételes módban rebegnünk, bizonyosságként is kiejelenthetjük. 

Ez volna az a fene nagy demokrácia, miniszerelnök úr? Csak azért címzem ODA a kérdést, mert az hírlik, minden országos döntés Önnél, személyesen Önnél dől el....

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet orbán fidesz külföld orvos pénz hivatás elvándorlás


A bejegyzés trackback címe:

https://dramaket.blog.hu/api/trackback/id/tr142506920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása